Category
Magusad, Neljaviljahelbed, Üleööpudrud

Aprikoosipuder

​Lõika aprikoosid või ploomid eelmisel õhtul tükkideks, pane supitaldrikusse ja kalla peale nii palju sooja vett, et puuviljad oleks peaaegu kaetud. Hommikul kalla ligunenud puuviljad keedupotti, raputa peale neljaviljahelbed, lisa vesi ja sool; sega korralikult läbi. Aja puder keema, vähenda siis kuumust ja hauta vaevalt keevana väiksel tulel vastavalt pakendil olevale juhendile; sega hautamise ajal paar korda põhjast üles. Serveeri Kreeka jogurti, pähklite ja hurmaaviilude või kuivatatud ploomidega.

 

Mikrovariant (1 portsjon): Vähenda koguseid 4 korda. Sega kõik ained läbi ja pane mikrokindlasse anumasse. Küpseta täisvõimsusel umbes 3 minutit, vahepeal ühe korra segades.

Koostisosad:

Kuivatatud aprikoosid või mustad ploomid 8
Heleni neljaviljahelbed 3–4 dl
Kliid 4 sl
Vesi või piim 1 l
Sool 0,5 tl
Serveerimiseks Kreeka jogurtit, pähkleid, hurmaaviile või kuivatatud ploome