Category
Magusad, Riisihelbed

Riisidessert mango ja granadilliga

Hellita end või sõpru ja peret naistepäeval millegi eriti maitsvaga! Riisihelvestest valmib pehme ja kohev maiustus, millele lisavad troopilist ning hapukat nüanssi mango, granadill ja laim.

Kuus portsjonit

piim 0,5 l
Heleni riisihelbed 2 dl (100 g)
veidi soola
35% koor 200 ml
suhkur 3 sl
vanillisuhkur 1 sl
ühe laimi riivitud koor
laimimahl 1 sl
küps mango (võib asendada konservmangoga või külmutatud ja sulatatud mangotükkidega) 1
granadill (2 magustoidu sisse ja 3 kaunistuseks) 5

Sega riisihelbed ja näpuotsatäis soola piima sisse. Kuumuta keemiseni ja hauta madalal kuumusel 3–4 minutit, segades aeg-ajalt. Tõsta pott kuumalt pliidilt, kata kaanega ja lase pudrul täielikult jahtuda. Puder pakseneb selle aja jooksul veelgi.

 

Vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga. Sega vahukoor jahtunud riisi hulka. Esialgu sega lusikaga, nõnda hangunud putru taas pehmemaks muutes ja tekkinud tükke lõhkudes. Lõpuks sega veel mikseriga läbi. Maitsesta segu laimimahla ja -koorega.

 

Tükelda mango, lisa riisisegu hulka. Lõika 2 granadilli pooleks ja kraabi lusikaga sisu välja, lisa samuti segule. Sega kõik veel läbi.

 

Jaga magustoit pokaalidesse ning kaunista ülejäänud granadillidest välja kaabitud viljaliha ja riivitud laimikoorega.

Retsepti ja fotode autor Mari-Liis Ilover