Peedipesto valmistamiseks koori ja tükelda peet ning porgand ja surista kõik koostisained blenderi või saumikseri abil ühtlaseks.
Porgandipeekoni valmistamiseks koori porgand ja tõmba köögiviljakoorija abil porgandist pikkupidi õhukesed liistakud. Sega need sojakastme, õli, paprikapulbri ja ingveriga ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni porgand on küps ja äärtest kergelt krõbe.
Lase vesi keema ja lisa mitmeviljahelbed. Keeda aeg-ajalt segades 1–2 minutit ja hauta kaane all veel 3 minutit. Maitsesta soolaga. Serveeri portsjonid koos supilusikatäie peedipesto ja mõne porgandipeekoniviiluga. Lisa soovi korral rediseidusid ja värsket tüümiani ning nirista peale oliiviõli.
Järelejäänud peedipestot säilita kaanega kaetud purgiga külmkapis ja kasuta näiteks võileivamäärdena või hoia järgmise hommiku pudru jaoks.
Retsepti ja fotode autor Britt Paju