Category
Jõhvika, kookose ja õunaga, Magusad

Müslibatoonid

Suvine energiaamps kas hommikusöögiks, matkale, piknikule, randa või kas või lastele laagrisse kaasapanemiseks.

Umbes 9 tk

kuivatatud aprikoosid 50 g (7 tk)
Heleni Helde helbed jõhvika, kookose ja õunaga 125 g
hakitud mandlid 60 g
päevalilleseemned 4 sl
tšiiaseemned 1 sl
goji-marjad 2 sl
kaneel 1 tl
kookosrasv 1 sl
maapähklivõi 2 kuhjaga sl
mesi 2 kuhjaga sl

Purusta kuivatatud aprikoosid köögikombainis peeneks kleepuvaks hakkeks. Sega omavahel helbed, hakitud mandlid, päevalilleseemned, tšiiaseemned, goji-marjad ja kaneel. Tõsta kookosrasv, maapähklivõi ja mesi väikesesse potti ning kuumuta segades ühtlaseks. Ära keeda, kuumuta vaid nii palju, et ained muutuksid vedelamaks. Lisa kreemjas segu koos aprikoosihakkega helbesegule ja sega kõik hoolsalt läbi.

 

Kata u 20 x 25 cm kandilise ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga. Vala segu sinna sisse. Aja lusikaga ühtlase kihina laiali. Tasanda pealt ja vajuta lusika seljaga võimalikult tihedalt kokku. Võid seda teha ka niiskete kätega. Küpseta 165 kraadi juures 15–20 minutiga kuldseks.

 

Tõsta küpsenud müsliplaat küpsetuspaberiga vormi seest välja ja lase täielikult jahtuda, võimalusel külmkapis. Seal mass taheneb ja kõvastub. Lõika batoonideks. Söö kohe või hoia varusid külmkapis, nii on batoonid kõvemad. Kui hoiad mitme kihina, aseta kokkukleepumise vältimiseks kihtide vahele küpsetuspaber.

Retsepti ja fotode autor Mari-Liis Ilover