Category
Magusad, Täisterakaerahelbed

Kaerahelbe-mustikatort

Põhi:

kaerahelbed 120 g
või 50 g
mesi 3 sl

Täidis:

35% koor 2 dl
suhkur 1,5 dl
želatiinilehed 8
vesi želatiini sulatamiseks 1 sl

Mustikalisand:

metsmustikad 100 g
suhkur 3 sl

Kate:

kaerahelbed 2 sl
või 1 sl
suhkur 1 sl
sutsuke kaneeli
kaunistuseks mustikaid ja rukkililleõisi

Põhja jaoks rösti kaerahelbeid pannil koos või ja meega 5 minutit. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vala kaerahelbed pannilt põhjale, tasanda ühtlaseks.

 

Täidiseks vahusta koor suhkruga, edasi mikserdades sega hulka kohupiimapasta. Leota želatiinilehti veega kaetult u 5 minutit. Kuumuta väikeses kastrulis vesi ja sulata selles želatiinilehed. Vala sulatatud želatiin nirena kreemi sisse, pidevalt segades. Kalla täidis põhjale.

 

Sulata mustikad ja püreesta suhkruga. Vala mustikapüree ettevaatlikult koogile ja sega kahvliga täidisesse, nii et tekiks marmorjas efekt. Tõsta tort külmkappi ja lase täielikult tarduda, vähemalt 4–5 tundi.

 

Katte jaoks rösti kaerahelbed pannil või, suhkru ja kaneeliga krõbedaks. Lase jahtuda. Enne serveerimist kaunista kook kaerahelbekattega, lisa soovi korral kaunistuseks ka mustikaid ja kuivatatud rukkililleõisi. Hoia torti külmkapis!

Retsepti ja fotode autor Mari-Liis Ilover