Category
Riisihelbed, Soolased

Krõbedas riisihelbepaneeringus kala

Riisihelbeid ei pea kasutama sugugi ainult pudru valmistamiseks. Need sobivad suurepäraselt ka paneerimiseks. Kevadiselt kerge kalaroog valmib kiirelt ja maitseb võrratult!

Kahele-kolmele

värske valge kala filee (tursk, koha, huntahven vms) 500 g
muna 1
Heleni riisihelbed 2 dl
soola
praadimiseks õli
till
lisandiks keedetud kartuleid või riisi, värsket salatit või muud meelepärast

Lõika kala vajadusel väiksemateks paladeks. Maitsesta soolaga. Klopi muna lahti. Kasta kalatükid esmalt munasse, seejärel riisihelvestesse. Patsuta riisihelbed käega tihedalt kala vastu. Kuumuta pannil õli ja prae kalatükid keskmisel kuumusel mõlemalt küljelt kuldseks. Selleks kulub olenevalt kalatükkide paksusest kokku 5–10 minutit. Puista kalale hakitud tilli ja naudi meelepäraste lisanditega.

Retsepti ja fotode autor Mari-Liis Ilover