Category
Seemnete ja porgandiga, Soolased

Porgandi-seemnepuder peedipestoga

Peedipesto valmistamiseks koori ja tükelda peet ning porgand ja surista kõik koostisained blenderi või saumikseri abil ühtlaseks.

 

Porgandipeekoni valmistamiseks koori porgand ja tõmba köögiviljakoorija abil porgandist pikkupidi õhukesed liistakud. Sega need sojakastme, õli, paprikapulbri ja ingveriga ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni porgand on küps ja äärtest kergelt krõbe.

 

Lase vesi keema ja lisa mitmeviljahelbed. Keeda aeg-ajalt segades 1–2 minutit ja hauta kaane all veel 3 minutit. Maitsesta soolaga. Serveeri portsjonid koos supilusikatäie peedipesto ja mõne porgandipeekoniviiluga. Lisa soovi korral rediseidusid ja värsket tüümiani ning nirista peale oliiviõli.

 

Järelejäänud peedipestot säilita kaanega kaetud purgiga külmkapis ja kasuta näiteks võileivamäärdena või hoia järgmise hommiku pudru jaoks.

Kogused kahele:

Helde mitmeviljahelbed seemnete ja porgandiga 2 dl
Vesi 5 dl
Veidi soola
Serveerimiseks soovi korral 2 tl oliiviõli, rediseidusid, tüümiani

Peedipesto:

Väiksem peet 1
Väiksem porgand 1
Sojakaste 1 sl
Kooritud küüslauguküüs 1
Mandlid 10
Oliiviõli 3–4 sl
Sidrunimahl 1 sl

N-ö porgandipeekon:

Porgand 1
Õli 1 tl
Suitsutatud paprika pulber 0,5 tl
Sojakaste 1 tl
Näpuotsaga jahvatatud ingverit

Retsepti ja fotode autor Britt Paju