Category
Magusad, Õuna ja musta sõstraga

Grillimuffinid

Kes ütles, et grillil ainult soolaseid toite küpsetada saab? Fooliumvormides valmivad helbemuffinid on grilliõhtu lõpetuseks just see õige magustoit. Eriti head piimaga! Kui grilli käepärast pole või vihmasadu segab, saad muffinid küpsetada ka ahjus tavalistes muffinivormides.

7 muffinit

Heleni Helde helbed õuna ja musta sõstraga 3 dl
nisujahu 1 dl
küpsetuspulber 2 tl
kaneel 1 tl
suhkur 1 dl
Näpuotsaga soola
muna 1
hapukoor 2 dl
rapsiõli 1 dl
Mõni värske või külmutatud must sõstar (soovi korral)

Sega omavahel helbesegu, jahu, küpsetuspulber, kaneel, suhkur ja sutsuke soola. Teises kausis klopi lahti muna ning vispelda kokku hapukoore ja õliga. Sega kuivad ained märgadega kokku ühtlaseks tainaks. 

 

Määri väikesed fooliumvormid seest kergelt õliga. Jaga tainas 7 vormi vahel. Tõsta tainast vormidesse u 3/4 ulatuses, veidike peab jääma ka kerkimisruumi. Kui soovid, pista igasse vormi ka paar-kolm värsket marja.

 

Küpseta muffineid keskmise kuumusega grillil umbes 15 minutit, kuni puutikuga katsudes tuleb puutikk puhtana välja. Muffineid grillil küpsetades on oluline jälgida, et grill oleks kindlasti kaetud kaanega, et muffinid ei oleks päris tulel, vaid kaudsel kuumusel (söegrilli puhul süte kohal või gaasigrilli puhul gaasileegist eemal). Vahepeal tuleks muffinite asukohta grillrestil muuta. Kui grillil on peal temperatuurinäidik, jälgi, et kuumus oleks 180–200 kraadi.

Retsepti ja fotode autor Mari-Liis Ilover