Category
Magusad, Riisihelbed

Kreemjas riisi-toorjuustukook rabarberiga

Emadepäevakoogis kohtuvad mandlijahust martsipanihõnguline põhi, suussulav täidis toorjuustust ja riisihelvestest, katteks mõnusalt hapukas rabarber ning lisaks suur sületäis armastust. See hõrgutis sobib ka neile, kes väldivad gluteeni.

Põhi:

mandlijahu 4 dl
suhkur 1 dl
näpuotsatäis soola
pehme või 100 g
muna 1

Täidis:

toasoe maitsestamata toorjuust 400 g
hapukoor 300 g
Heleni riisihelbed 3 dl
suhkur 2 dl
1 apelsini riivitud koor + pressitud mahl

Kate:

rabarberitükid 4 dl
kaneel 1 tl
suhkur (Demerara) 2 sl

Põhjaks sega omavahel mandlijahu, suhkur, sutsuke soola, pehme või tükid ja lahtiklopitud muna. Sega lusikaga või käte vahel, kuni saad ühtlase massi. Kata 23–24 cm lahtikäiva, kuid täiesti lekkekindla koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta tainas õhukese kihina põhjale. Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

 

Täidiseks sega käsivispliga toorjuust, hapukoor ja munad ühtlaseks. Lisa riisihelbed, suhkur ja apelsinikoor ning -mahl. Lase täidisel 10–15 minutit seista. Vala koogipõhjale.

 

Katteks sega omavahel rabarberitükid, kaneel ja suhkur. Puista täidisele. Küpseta kooki eelkuumutatud 170-kraadises ahjus 45 minutit. Keera ahjukuumus kinni, ava ahjuuks ja lase koogil jahtuvas ahjus veel tund aega seista. Seejärel tõsta vähemalt 4 tunniks kuni üleöö külmkappi. Enne söömist puista koogile tuhksuhkrut.

Retsepti ja fotode autor Mari-Liis Ilover